relaxinspanje.nl

Nieuws

17-01-2022

Een culinaire aanrader in Aguilas & Murcia!

Een culinaire aanrader in Aguilas & Murcia!

Recent is de regio Murcia 2 culinaire aanraders rijker. Wij hebben https://restaurantespecado.com bezocht eind vorig jaar in de vestiging van Aguilas. Een schitterende locatie met uitzicht over zee, een prachtig en sfeervol terras en ontzettend smaakvol en luxe interieur. 

Daarnaast hebben we genoten van flink wat innovatieve gerechten met een knipoog naar de Spaanse keuken. Goede prijs/kwaliteitverhouding en zeer vriendelijk en kundig personeel completeerden de avond. 

 

Ook zin om deze culinaire hotspots te ontdekken? Informeer bij ons naar beschikbaarheid van ons appartement.

03-01-2022

En dan is het 2022, alle goeds gewenst!

En dan is het 2022, alle goeds gewenst!

Zijn alle feesten dan klaar zoals in Nederland? 

Nee, zeker niet. In Spanje gaan de festiviteiten nog even door. 

 

Op oudejaarsavond kwamen Spaanse families bijeen voor een uitgebreid diner. Om middernacht klonken via de nationale zender TVE traditiegetrouw door het hele land de klokslagen van de Madrileense Puerta del Sol. Een bijzonder Spaans ritueel rond middernacht is las doce uvas de la suerte. Bij elke van de twaalf klokslagen wordt gretig een druif in de mond gewerkt. Als dit je is lukt, dan ben je een jaar lang verzekerd van geluk. Vervolgens wenst iedereen elkaar het beste en wordt het nieuwe jaar ingeluid met een glas cava.

 

Driekoningen is in Spanje een belangrijk kinderfeest en heeft veel gemeen met onze Sinterklaasviering. Reyes Magos begint op 5 januari met spectaculaire optochten door de Spaanse steden, die gepaard gaan met een regen van snoepgoed. De climax volgt in de nacht van 5 op 6 januari, wanneer de langverwachte cadeautjes in heel Spanje door drie koningen worden afgeleverd. Op 6 januari spelen de Spaanse kinderen met hun nieuwe speelgoed, terwijl de volwassenen weer even moeten wachten op het volgende feest.

 

Ook interesse om Spanje eens nader te onderzoeken? Informeer bij ons naar beschikbaarheid van ons appartement. 

20-12-2021

Hoe viert Spanje kerst?

Hoe viert Spanje kerst?

In aanloop naar kerst

Al weken voor het kerstfeest kun je in de Spaanse straten fraaie kerstverlichting verwachten. Dit bereikt een hoogtepunt in het laatste weekend voor kerst, wanneer straten en etalages prachtig versierd zijn met kerstlampjes en belenes (kerststallen), terwijl overal villancicos (kerstliedjes) klinken. Op veel Spaanse pleinen staan levensgrote kerststallen opgesteld waar het kerstverhaal wordt nagespeeld. Daarnaast zijn kerstmarkten sterk in opkomst in Spanje. In de periode voorafgaand aan het kerstfeest wordt Spanje verder in zijn greep gehouden door de grote kerstloterij. Deze wordt treffend El Gordo (de vette) genoemd vanwege de enorme prijzenpot van ruim 2 miljard euro. De Spanjaarden hebben extra tijd om hun lotnummer in de gaten te houden, want in tegenstelling tot Nederlanders sturen ze geen kerstkaarten naar familieleden of vrienden die ze in de kerstperiode zien.

Kerstavond in Spanje

In Spanje speelt kerstavond (Nochebuena) de hoofdrol tijdens het kerstfeest. Dit is een echte familiegelegenheid. Families komen in huiselijke kring samen om urenlang te tafelen, omgeven door overheerlijke Spaanse gerechten en wijnen. Wie in Spanje bivakkeert tijdens kerst dient er dan ook rekening mee te houden dat restaurants en bars gesloten zijn - een zeldzaamheid in het land. Een populaire traditie op kerstavond is het zingen van villancicos, waarvan Feliz Navidad zonder twijfel het bekendste voorbeeld is. Na het diner is het tijd voor cava, een niet weg te denken drankje tijdens kerstavond. Traditiegetrouw gaan veel Spaanse families na het kerstdiner tegen middernacht naar de Misa del Gallo. In deze nachtmis klinken opnieuw liederen ter ere van el Niño Jesús (het kindje Jezus) onder begeleiding van traditionele instrumenten als de zambomba (rommelpot) en de pandereta (tamboerijn).

 

Eerste kerstdag in Spanje

Op eerste kerstdag komen Spaanse families opnieuw bij elkaar voor een uitgebreide lunch. Deze bestaat vaak uit vis en schelpdieren en ook de dulces verschijnen opnieuw op tafel. Hoewel het gebruikelijk is dat cadeautjes voor de kinderen pas worden uitgedeeld op Driekoningen, vieren steeds meer Spaanse families de komst van Papa Noel (de kerstman) op eerste kerstdag. Voor elk familielid liggen cadeautjes klaar onder de kerstboom of naast de open haard. Op eerste kerstdag is het daarnaast traditie om met de hele familie een kerststal in te richten. 

Tweede kerstdag in Spanje

In tegenstelling tot Nederland kent Spanje geen tweede kerstdag, hoewel families in sommige regio's op 26 december samenkomen om de restjes van het kerstmaal op te eten. 

 

Ook zin gekregen om eens een kerst in Spanje door te brengen?

Informeer bij ons naar beschikbaarheid.

 

06-12-2021

Zin in een gezond ijsje...?

Zin in een gezond ijsje...?

Probeer dan zeker eens 1 van de vele mogelijkheden welke de firma https://www.llaollaoweb.com/en/frozen-yogurt/ aanbiedt.

Er gaat geen verblijf in Spanje voorbij zonder minimaal 1 keer de keuzestress te hebben bij 1 van de vele ijssalons die Llaollao heeft. 

Je begint met een basis van vers en gezond yoghurt ijs waarna je kunt kiezen uit een grote hoeveelheid toppings die ieder ijsje uniek maakt. 

 

Ook zin gekregen in een (gezond) ijsje? Informeer bij ons naar beschikbaarheid. 

22-11-2021

Ga eens naar het zuiden.....

Ga eens naar het zuiden.....

Wij hebben recent weer eens een tour gemaakt richting het zuiden. 
Echt een aanrader want niet alleen Aguilas, het kasteel van Lorca, het witte bergdorpje Mojacar, de grootste kristalgrot van Europa in Pulpi maar ook de prachtige kustlijn met al zijn stranden en baaitjes zijn een bezoek meer dan waard. 

 

Ook interesse gekregen in een daagje cultuursnuiven en genieten van mooie vergezichten? 
Informeer bij ons naar beschikbaarheid van ons appartement. 

08-11-2021

Na een vroege ochtendvlucht zin in een lekker ontbijtje in Alicante?

Na een vroege ochtendvlucht zin in een lekker ontbijtje in Alicante?
Ga dan nadat je de huurauto hebt opgehaald zeker eens naar https://bakerandco.es. Wij hebben er recent genoten van een heerlijk vers ontbijt en de keuze was echt reuze.
 
Ook zin om de zomer nog op te rekken door van de Spaanse zon te genieten? Informeer bij ons naar beschikbaarheid.
18-10-2021

Zin in een actieve dag voor jong en oud?

Zin in een actieve dag voor jong en oud?
Overweeg dan zeker eens een bezoek te brengen aan Parque de Tentegorra nabij Cartagena. Van klimmen/ glijbanen/ zwembaden/ labyrint en speeltuinen, er is van alles te doen voor jong en oud.
 
Uiteraard leuk om vanaf Mazarron de toeristische route naar Cartagena te nemen langs de kust en/of een bezoek aan Parque de Tentegorra te combineren met een stadswandeling door het prachtige Cartagena.
 
Voor meer informatie verwijzen we naar: http://www.tentegorraventura.com/
 
Interesse in het verlengen van de zomer? Informeer bij ons naar beschikbaarheid van ons appartement.
04-10-2021

Koffietijd!!

Koffietijd!!

In Spanje drinkt men veel koffie in verschillende soorten en smaken (vaak al voor Euro 1,= per stuk bij bars/restaurants) maar welke soorten zijn er nou eigenlijk? Wij hebben de belangrijkste voor u onder elkaar gezet.

 

- Cortado: espresso met warme melk
- Café con leche: koffie verkeerd
- Cafe solo: espresso
- American: een 'normale' zwarte koffie
- Cappucino
- Carajillo: espresso met een wolk likeur
- Cafe con hielo: koffie met ijs

 

Ook zin gekregen in een kopje koffie in een Spaanse bar? Informeer bij ons naar beschikbaarheid van ons appartement.

20-09-2021

Nieuw toprestaurant in hartje centrum Murcia!

Nieuw toprestaurant in hartje centrum Murcia!

Recent werden wij door huurders geattendeerd op 'The Agus'. Een gastronomisch restaurant midden in het centrum van Murcia. Een ideale uitvalsbasis om na het shoppen voor een uitgebreide lunch of diner naartoe te gaan.

 

Voor meer informatie verwijzen we naar: https://agusmurcia.com/

Ook zin gekregen in de Spaanse nazomer? Informeer bij ons naar beschikbaarheid van ons appartement.

06-09-2021

Grootste kristalgrot van Europa!

Grootste kristalgrot van Europa!

Wist u dat de grootste kristalgrot van Europa op nog geen uur rijden vanaf ons appartement ligt?

 


De bij toeval in 1999 gevonden grot van kristallen is sinds 2019 te bezoeken. Voor meer informatie over de grot in Pulpi en de bezoekmogelijkheden verwijzen we graag naar: http://www.geodapulpi.es/.

 

 

Zin gekregen om deze glimmende attractie in het echt te gaan bekijken? Informeer bij ons naar beschikbaarheid van ons appartement.

 
page loading