relaxinspanje.nl

Nieuws

26-09-2022

De golfbaan ligt er weer prachtig bij!

De golfbaan ligt er weer prachtig bij!
Afgelopen zomer hebben we weer diverse keren genoten van de 18 holes golfbaan. Even inslaan op de driving range, oefenen met putten/chippen en dan de baan in (al dan niet met gereserveerde buggy).
 
Zeker in de zomer zijn wij voorstander van een flight in de middag omdat dan het briesje voor verkoeling zorgt.
 
Reserveren kan eenvoudig via: http://www.gnkgolf.com/campos/alhama
Even langslopen bij het clubhuis kan uiteraard ook.
 
Interesse om onder de Spaanse zon van het golfspel te genieten? Informeer vrijblijvend bij ons naar beschikbaarheid van ons appartement (volledige golfset ligt daar ter beschikking 'free of charge').
12-09-2022

Rock Café Bar Raya

Rock Café Bar Raya
Sinds voorjaar 2022 heeft Puerto de Mazarron er een leuke bar bij. Deze bar wordt gerund door Antoon en Karina. U zou deze gezellige mensen kunnen herkennen van het TV programma 'het roer om'. Met uitzicht over de tegenovergelegen baai kun je genieten van typisch Nederlandse gerechten zoals een broodje kroket of frikandel maar ook een tosti of Hollandse stoofschotel. Allemaal voor heel redelijke prijzen.
 
Ben je in de buurt? Breng een bezoek, wij denken dat de eigenaren het stiekem nog wel heel gezellig vinden om zo nu en dan Nederlands te praten ;-).
 
Voor meer informatie verwijzen we naar:
- https://www.barraya.com/
 
Enthousiast geworden over bovenstaande verhaal en zin om eens te gaan genieten van de Spaanse zon? Informeer vrijblijvend bij ons naar mogelijkheden/beschikbaarheid van ons appartement.
29-08-2022

El Faro

El Faro
We schreven er al eerder over maar hebben recent zo ontzettend genoten van de cocktails en het uitzicht dat we je graag nogmaals enthousiast maken over deze heerlijke plek. Na een heerlijke stranddag nog even een plonsje en cocktail (opent om 15:30 uur).
Meer informatie tref je:

http://www.cafeteriaelfaro.com/
https://www.instagram.com/elfarocafeteria/
 
Interesse in een verblijf in ons appartement? Neem vrijblijvend contact met ons op.
28-02-2022

Weer eens wat anders dan ski-pistes ;-)

Weer eens wat anders dan ski-pistes ;-)

Het zwembad ligt er weer prachtig bij. Hoogste tijd voor het voorjaar, de zomer en aansluitend het najaar. Dat we na alle Corona perikelen dit jaar maar weer veel en vaak van deze verkoeling gebruik mogen maken. 

 

Interesse in een zomerse bestemming? Informeer bij ons voor beschikbaarheid.

14-02-2022

De Caminito del Rey van Alicante, beeldschoon!!

De Caminito del Rey van Alicante, beeldschoon!!

Sinds kort is er nabij Relleu een schitterende wandeling te boeken. De paden zijn helemaal vernieuwd en de natuur is prachtig. 

Een ideale dagtrip vanaf ons appartement waarbij je de natuur mooi kunt combineren met een uitgebreide lunch in de haven van Alicante.

 

Vergeet niet vooraf te reserveren (in tijdsslots van 15 minuten) via telefoonnummer 0034-613033336.

De toegangsprijs is Euro 2,50 per persoon. Voor mensen ouder dan 65 jaar hanteren ze een gereduceerd tarief van Euro 1,50 en voor kinderen onder de 5 jaar is toegang zelfs gratis. 

 

Voor meer informatie over deze wandeling verwijzen wij naar: http://www.relleuturismo.com
Interesse in genieten van Spanje en gebruik maken van ons appartement? Informeer naar beschikbaarheid. 
We merken dat de eerste reserveringen voor zowel het voorjaar als de zomer al een feit zijn.

31-01-2022

Zin in een dag vol actie?

Zin in een dag vol actie?

Bekijk dan vooral deze site goed: https://www.murciaventuras.com/

Deze club met enthousiaste mensen organiseert een gave activiteit (kajakken, raften, bananenboot, buggytour, 4x4 tour, paintballen, mountainbiking, klimmen, canyoning of bungeejumpen) tegen goede prijs/kwaliteit verhouding. 


Wij zijn in oktober met het gezin een dag gaan raften op de Rio de Segura. 
Een prachtige tocht met spectaculaire elementen en een keurige lunch. 

De organisatie heeft de activiteiten gefotografeerd en daarvan hebben we de foto's mogen ontvangen. 

 

Voor meer informatie over beschikbaarheid van ons appartement en/of leuke activiteiten in de omgeving kun je bij ons terecht. 

17-01-2022

Een culinaire aanrader in Aguilas & Murcia!

Een culinaire aanrader in Aguilas & Murcia!

Recent is de regio Murcia 2 culinaire aanraders rijker. Wij hebben https://restaurantespecado.com bezocht eind vorig jaar in de vestiging van Aguilas. Een schitterende locatie met uitzicht over zee, een prachtig en sfeervol terras en ontzettend smaakvol en luxe interieur. 

Daarnaast hebben we genoten van flink wat innovatieve gerechten met een knipoog naar de Spaanse keuken. Goede prijs/kwaliteitverhouding en zeer vriendelijk en kundig personeel completeerden de avond. 

 

Ook zin om deze culinaire hotspots te ontdekken? Informeer bij ons naar beschikbaarheid van ons appartement.

03-01-2022

En dan is het 2022, alle goeds gewenst!

En dan is het 2022, alle goeds gewenst!

Zijn alle feesten dan klaar zoals in Nederland? 

Nee, zeker niet. In Spanje gaan de festiviteiten nog even door. 

 

Op oudejaarsavond kwamen Spaanse families bijeen voor een uitgebreid diner. Om middernacht klonken via de nationale zender TVE traditiegetrouw door het hele land de klokslagen van de Madrileense Puerta del Sol. Een bijzonder Spaans ritueel rond middernacht is las doce uvas de la suerte. Bij elke van de twaalf klokslagen wordt gretig een druif in de mond gewerkt. Als dit je is lukt, dan ben je een jaar lang verzekerd van geluk. Vervolgens wenst iedereen elkaar het beste en wordt het nieuwe jaar ingeluid met een glas cava.

 

Driekoningen is in Spanje een belangrijk kinderfeest en heeft veel gemeen met onze Sinterklaasviering. Reyes Magos begint op 5 januari met spectaculaire optochten door de Spaanse steden, die gepaard gaan met een regen van snoepgoed. De climax volgt in de nacht van 5 op 6 januari, wanneer de langverwachte cadeautjes in heel Spanje door drie koningen worden afgeleverd. Op 6 januari spelen de Spaanse kinderen met hun nieuwe speelgoed, terwijl de volwassenen weer even moeten wachten op het volgende feest.

 

Ook interesse om Spanje eens nader te onderzoeken? Informeer bij ons naar beschikbaarheid van ons appartement. 

20-12-2021

Hoe viert Spanje kerst?

Hoe viert Spanje kerst?

In aanloop naar kerst

Al weken voor het kerstfeest kun je in de Spaanse straten fraaie kerstverlichting verwachten. Dit bereikt een hoogtepunt in het laatste weekend voor kerst, wanneer straten en etalages prachtig versierd zijn met kerstlampjes en belenes (kerststallen), terwijl overal villancicos (kerstliedjes) klinken. Op veel Spaanse pleinen staan levensgrote kerststallen opgesteld waar het kerstverhaal wordt nagespeeld. Daarnaast zijn kerstmarkten sterk in opkomst in Spanje. In de periode voorafgaand aan het kerstfeest wordt Spanje verder in zijn greep gehouden door de grote kerstloterij. Deze wordt treffend El Gordo (de vette) genoemd vanwege de enorme prijzenpot van ruim 2 miljard euro. De Spanjaarden hebben extra tijd om hun lotnummer in de gaten te houden, want in tegenstelling tot Nederlanders sturen ze geen kerstkaarten naar familieleden of vrienden die ze in de kerstperiode zien.

Kerstavond in Spanje

In Spanje speelt kerstavond (Nochebuena) de hoofdrol tijdens het kerstfeest. Dit is een echte familiegelegenheid. Families komen in huiselijke kring samen om urenlang te tafelen, omgeven door overheerlijke Spaanse gerechten en wijnen. Wie in Spanje bivakkeert tijdens kerst dient er dan ook rekening mee te houden dat restaurants en bars gesloten zijn - een zeldzaamheid in het land. Een populaire traditie op kerstavond is het zingen van villancicos, waarvan Feliz Navidad zonder twijfel het bekendste voorbeeld is. Na het diner is het tijd voor cava, een niet weg te denken drankje tijdens kerstavond. Traditiegetrouw gaan veel Spaanse families na het kerstdiner tegen middernacht naar de Misa del Gallo. In deze nachtmis klinken opnieuw liederen ter ere van el Niño Jesús (het kindje Jezus) onder begeleiding van traditionele instrumenten als de zambomba (rommelpot) en de pandereta (tamboerijn).

 

Eerste kerstdag in Spanje

Op eerste kerstdag komen Spaanse families opnieuw bij elkaar voor een uitgebreide lunch. Deze bestaat vaak uit vis en schelpdieren en ook de dulces verschijnen opnieuw op tafel. Hoewel het gebruikelijk is dat cadeautjes voor de kinderen pas worden uitgedeeld op Driekoningen, vieren steeds meer Spaanse families de komst van Papa Noel (de kerstman) op eerste kerstdag. Voor elk familielid liggen cadeautjes klaar onder de kerstboom of naast de open haard. Op eerste kerstdag is het daarnaast traditie om met de hele familie een kerststal in te richten. 

Tweede kerstdag in Spanje

In tegenstelling tot Nederland kent Spanje geen tweede kerstdag, hoewel families in sommige regio's op 26 december samenkomen om de restjes van het kerstmaal op te eten. 

 

Ook zin gekregen om eens een kerst in Spanje door te brengen?

Informeer bij ons naar beschikbaarheid.

 

06-12-2021

Zin in een gezond ijsje...?

Zin in een gezond ijsje...?

Probeer dan zeker eens 1 van de vele mogelijkheden welke de firma https://www.llaollaoweb.com/en/frozen-yogurt/ aanbiedt.

Er gaat geen verblijf in Spanje voorbij zonder minimaal 1 keer de keuzestress te hebben bij 1 van de vele ijssalons die Llaollao heeft. 

Je begint met een basis van vers en gezond yoghurt ijs waarna je kunt kiezen uit een grote hoeveelheid toppings die ieder ijsje uniek maakt. 

 

Ook zin gekregen in een (gezond) ijsje? Informeer bij ons naar beschikbaarheid. 

page loading